lördag 8 november 2008

Stockholm, hotell och Cosmonova




Hemma igen efter att ha varit i Stockholm över natten på en liten mysig weekend med min älskling! Vi jobbade halvdag igår, så vi åkte bara hem, duschade, packade och överlämnade hundarna till Monica innan vi åkte 20 mil norrut. Vi hittade till vårat hotell, Scandic i Kungens Kurva strax före klockan 18 och checkade in och gick upp på rummet. Där satt vi och bara njöt av tillvaron med cider och öl innan vi gick ner i restaurangen för kvällsmat. Vi valde rödspätta på en bädd av lax med diverse grönsaker och dillpotatis och så varsitt glas vin till. Oj, vad gott det var! =) Men så kostade det ju därefter också... men ibland får man unna sig lite lyx!

I morse blev det hotellfrukost med allt och lite till kändes det som. Vi åt oss mätta innan vi packade ihop på rummet och åkte in mot Stockholm för att hitta till naturhistoriska och Cosmonova. Efter en liten felkörning hittade vi iaf rätt och kunde gå in och ställa oss i biljettkön, det var visst inte bara vi som tyckte det var en bra dag att vara där idag... det var en himla massa folk överallt! Tur att vi hade reserverat biljetter till filmen på Cosmonova (Sea monsters 3D) för den var slutsåld. Men den skulle vi inte se förrän kl 14 så vi hade lite drygt tre timmar på oss att undersöka museumet med alla spännande djur, stenar, växter, dinosaurier mm.
Det var mycket som var intressant, bla skelett från diverse valar varav en blåval... en sån vill man inte råka stöta på vid simturen... Vilken bjässe! =) En uppstoppad sjöelefant fick mig att spänna upp ögonen... är de SÅ stora?? Skelett från dinosaurier var också väldigt intressant, T-rexen var ungefär som jag föreställt mig efter Jurassic Park-filmerna. Den svenska avdelningen innehöll allt vi har i de svenska skogarna, det var uppstoppade vargar, lokatter, älgar, rådjur, en björn och mycket mer. Så fina de var att titta på! =) Lokatter och vildsvin är ganska stora faktiskt... Jag mötte ju ett lodjur en gång när jag var ute med Teddy för några år sen, men den såg jag ju på typ 7-8 meters håll, tyckte inte den såg så stor ut... men det kanske var ett ungdjur.
Nåväl, tillslut blev det iaf dags för filmen, det var riktigt skönt att få sätta sig ner efter att ha gått runt så mycket. Vid ingången till filmen fick alla varsitt par 3D-glasögon. Och vad coolt det var sen då! =) Det var som om man upplevde det man såg i filmen! Man kunde nästan ta på djuren... Det var en spännande film som handlade om sjödjur för flera miljoner år sedan. Jag hade då inte velat simma i havet på den tiden...
Efter filmen påbörjade vi vår resa hemåt och efter lite drygt tre timmar var vi hemma (vi stannade och åt längs med vägen) och kunde gå upp till Monica för att hämta våra "bebisar". Oj, så glada de blev! =) Teddy ylade rakt ut och sprang runt som en idiot! Så glad man kan bli! =)

Nu sitter vi här i vardagsrummet med två trötta hundar (Monica! Titta på bilderna! Vad har du gjort med dom, dom är ju helt sluuut! Haha! =)) och matte och husse är inte direkt så pigga heller... vi sitter vid varsin dator och segar.
Imorgon ska hundarna få en skön sväng i skogen ute vid Fallstugorna och så kanske det blir lite agility efteråt. Beror på vad som hinns med, Linus och jag ska till Engel möbler och kolla läget och sen ska vi till Ingvar och Birgitta på Fars-dag-middag. Gott!

/Maria

1 kommentar:

Monica sa...

Hahaha... Det är ansträngande att vara här bland katter och ödlor och allt vad det är... :D