lördag 15 november 2008

Trevlig dag ute vid Fallstugorna.




Monica och jag bestämde oss för att ta en tur ut till Fallstugorna idag, både för promenad och träning. Vi började med en timmes skogsvandring med hundarna, som verkade njuta av att få springa av sig lite. Väl tillbaka vid MHS klubbstuga, där vi parkerat bilen, plockade vi fram lite agilityhinder och tränade en sväng. Vi byggde bara en cirkel-bana med hopphinder, balans, däcket, hopphinder, tunnel och sist ett hopphinder.
Det var lite människor ute vid klubben idag (de hade visst öppet hus där idag) och en kille började fotografera oss när vi tränade. Bilderna skulle läggas ut på deras hemsida sen.
Teddy skötte sig kanon med kontaktfälten idag, hoppade inte ett enda och hade dessutom fart ner! =) Det börjar arta sig. Milton börjar bli riktigt duktig, han chockade Monica lite idag eftersom hon handlade lite på avstånd och Milton ändå tog hindrena! Så bra! =)
Jaffa fick köra banan ett par varv och så lite slalom vid sidan av. Slalomet går sakta, sakta framåt. Och Merlin... ja han är ju som han är! ;) Ett litet vilddjur som kommer lös, haha! =)
Men han är ju bara nybörjare, då får man vara vild och galen! Han kan hindrena var för sig, vilket är jättebra! Gäller bara att få ihop det i en kombination också, men det kommer!
Strax innan vi började plocka ihop fick vi förfrågan om vi ville gå blodspår med varsin hund. Det var nämligen en kille som lagt ut två spår ett par timmar tidigare, så om vi ville fick vi testa. Klart vi gjorde det! Eftersom Jaffa aldrig spårat förr så var det hon som fick turen, Teddy åkte in i bilen så länge. Vi gick iväg med ett gäng som visade oss hur det funkar och förklarade lite allt möjligt om spår. Så när vi kom fram till startplatsen tog jag av Jaffa kopplet och tog på henne en spårsele+lina som jag fick låna. Visade henne var spåret började och sen var det bara att vänta... Jaffa stod nämligen länge och väl och nosade och krafsade vid starten. Så tog hon några steg till nästa blodfläck och stod där en bra stund och luktade... och så till nästa osv. Sen fick hon lite fart och pinade på framåt några meter, men sen började hon tveka. Med lite övertalning från matte fortsatte hon framåt och gick rakt förbi klöven, så jag fick ta tillbaka henne och visa. Hon nosade lite försiktigt, sen kom rovdjuret i henne fram! Då upptäckte hon hur gott det var att slicka och gnaga på rådjursklöven! Hon fick massor med beröm och verkade riktigt lycklig! Men hon ville inte ha klöven i munnen så jag fick bära den tillbaka med en Jaffa efter som slickade på den så fort hon fick chansen. Yvonne (en som var med och hjälpte till och som höll på med spår) sa att Jaffa skötte sig jättefint och att hon hade bra tempo. Så jag får väl fortsätta spåra med henne, jag har ju klöv och blod i frysen. Vi mötte upp de andra på grusvägen igen, Merlin gick stolt med sin klöv i munnen.
Väl tillbaka vid stugan igen blev vi inbjudna på fika och lite småprat, jättetrevligt! När de fick höra vem jag var sambo med så blev det genast massa prat om både Linus och Birgitta, de är välkända därute sen tidigare. Och så blev det naturligtvis massor av hundprat! =)

Nu får man hålla lite koll på deras hemsida och se när bilderna läggs ut, hoppas det blir några bra bilder! Han tog ju en hel del kort när vi körde agility och sen även när vi spårade, så det ska bli kul att se dom bilderna! =) Väldigt trevliga människor där ute i alla fall! Hoppas man stöter på dom fler gånger när man är därute i skogarna.

Resten av dagen nu får nog bli lugn. Måste passa på att vila när jag kan, det blir inte mycket tid över till det nu, det är så mycket med flytten, packa, kasta gammalt skräp och leta efter möbler. Fullt upp med andra ord! Och så har man jobbet på det med... och hundarna! Bara en månad kvar nu tills vi lämnar den här lägenheten... så skönt!! =D

/Maria
Just det, vi stötte ju på ett par hästar också som hundarna fick hälsa lite på! På bilden är Teddy framme och nosar på shettisen som var i hagen.


Inga kommentarer: