fredag 17 april 2009

Spårning och långsväng med husse

Idag åkte jag och Linus ut med hundarna för att lägga spår. Det var kul att få med husse ut på lite aktiviteter! =) Vi började med att lägga spår åt Jaffa, ca 300 meter långt med 90 graders vinklar och bloduppehåll. Sen la vi ett spår åt Teddy lite längre bort, i en väldigt snårig terräng, även han fick 90 graders vinklar och bloduppehåll men han fick ett något kortare spår.
Vi gick tillbaka till bilen för att ta ut hundarna på en skogspromenad innan de skulle få spåra. Både Jaffa och Teddy var helt rabiata, dom visste ju att husse och matte hade lagt ut spår i närheten! Så bägge två försökte rusa iväg för att hitta spåren, men det satte vi stopp för! Först promenad, sen spår! Vi lyckades iaf få med oss hundarna åt rätt håll, men hela promenaden var de spända och sprang omkring som två yra höns! =)
Väl tillbaka vid bilen satte vi in Teddy i buren och tog med Jaffa till sitt spår. Hon fick inviga sin sele och spårlina idag som vi köpte i veckan! Teddy satt och skrek rätt ut i sin ensamhet i bilen medans Jaffa spårade. Jaffa spårade perfekt! =) Hon jobbade snabbt och effektivt och klarade både vinklar och bloduppehåll utan minsta problem! På vägen tillbaka till bilen gick hon och slickade på klöven hela tiden och var lycklig.
In med Jaffa i bilen och ut med Teddy (som faktiskt tystnade framåt slutet och satt snällt och fint i bilen när vi kom tillbaka, men nu var Jaffas tur istället som satt och kvittrade som en fågel när vi gick iväg med Teddy).
Teddy fixade sitt spår utan problem även han, vinklar och blopuppehåll var väl inget? =)
Så när vi åkte hem var det två nöjda, glada och trötta hundar som låg i buren. Nu har dom gjort sitt för idag och ligger och sover som två utslagna sälar här hemma.

Ikväll ska Linus och jag ut på after work med Ingvar, jag kör och är chaufför så inget dricka för min del (alkoholfritt kan jag ju dricka). Men det ska bli trevligt! =) Ska bli skönt att komma ut en sväng.

/Maria

Inga kommentarer: